Wat is er te doen?

De leiding van de scouts ‘De Buecken’, oud-leden en de organisatoren van de expo en de scoutsfeesten hopen met het feestweekend op 20/21/22 september alle generaties (oud)-scouts nog eens bijeen te krijgen om de legendarische verhalen nog wat aan te dikken, oude vriendschappen te herbevestigen en lang verloren gegane scoutscontacten opnieuw aan te knopen.

7 en 8 september: een eerste fotoexpo

De eeuwfeesten beginnen met een teaser: een foto-expo, die iedereen moet warm maken voor het hoofdgerecht, aan het scoutslokaal, twee weken later.

De foto-expositie gaat door in de feestzaal van Hotel Karmel op de Grote Markt. Honderden foto’s uit de oude doos van de 1ste en de 8ste Kempen hangen er op panelen. Kom uw geheugen rond uw eigen scoutsverleden opfrissen!

Vrijdagavond 20 september: Filmfeestibal

Om 21 uur pikken de scouts een leuke traditie uit de jaren negentig weer op: het Filmfeestibal. Nostalgie troef met als opwarmer beeldmateriaal uit de oude doos: hilarisch materiaal uit het rijke scoutsarchief, die als voorfilmpjes dienen. Daarna komt de hoofdfilm, plus een optreden van De Joenges, oud-scouts uit Lint. Allemaal in openlucht, aan het scoutslokaal.

Zaterdag 21 september: straffe kermiskoers

De échte feestdag van de scouts De Buecken wordt afgetrapt met een receptie om 11 uur, als opening van een expo in het scoutslokaal. De tentoonstelling toont het kampleven en de attributen die bij het leven van de ware scout horen. Alle oud-scouts van de laatste 100 jaar worden hier verwacht!

Na de receptie krijgt Herentals iets te zien dat in de stad nog nooit is vertoont: een kermiskoers op een cyclocrossparcours aan de Augustijnenlaan, die daarvoor in de beide rijrichtingen wordt afgesloten vanaf kruispunt Vinkenslag tot het kruispunt Hellekensstraat. De Vlaamse Wielerschool verleent medewerking aan de koers.

Als de kermiskoers zo tegen 21 à 22 uur is afgelopen, gooit Farce Fatale de beuk erin met een straf optreden. “Die hebben vorig jaar indruk gemaakt op de Lumber Games”, aldus de scouts.

Zondag 22 september: pintje drinken.

Wie in de voormiddag al opnieuw zijn of haar frisse kop heeft teruggevonden kan er al opnieuw eentje komen pakken aan het scoutslokaal, samen met de Herentalsenaren die de zondagmarkt bezoeken. De expo 100 jaar Scouts in de Kempen is opnieuw geopend voor het grote publiek. De zaak wordt afgesloten rond 17 uur, op het terras voor het lokaal.

TIMETABLE

7-8 september